2015-07-09 11:54:37• hírek • Hirdetés

Három megcáfolható tévhit a klímaberendezésekről

Miközben luxuscikkből lassan mindennapjaink elengedhetetlen tartozékává válik a légkondicionáló berendezés, továbbra is sok olyan hiedelem tartja magát, mely szerint a klímaberendezések károsak az egészségre. Nos, a XXI. század második évtizedének közepén kijelenthető, a legmodernebb technológiáknak köszönhetően ezek bizony tévhitek.

Az egyik gyakori tévhit a légkondicionáló berendezésekkel szemben, hogy azok szárítják a levegőt. „Ez így igaz, a régi klímaberendezések tényleg szárították a levegőt. Amennyiben azonban az ember minőségi gépet vásárol, azok már képesek visszafordítani a kondenzvizet, de akár a páratartalmat is be lehet rajtuk állítani", mondja Nagy Géza, akinek a szatmárnémeti Eskimo kft. vezetőjeként évtizedes tapasztalata van a légkondicionáló berendezések terén.

A másik közszájon forgó tévhit, mely szerint a klímaberendezések terjesztik a baktériumokat. „A vírusok, baktériumok a kondenzcsatornában felgyűlő vízben telepszenek meg és szaporodnak. Ezért nagyon fontos, hogy a főszezon előtt kitisztítsák a klímaberendezéseket. A modern, profi gépek pedig már olyan technikai megoldásokat tudnak, amelyek révén kipusztítják a vírusokat, baktériumokat", magyarázza a szakember.

Téves gyakorlat a légkondicionáló berendezésekkel kapcsolatban, hogy a nagy hőségben a kintinél jóval alacsonyabb hőmérsékletre állítják be azokat. „Ha 24 fokot akarunk, de mi 18 fokra állítjuk a gépet, attól az még nem hűt jobban! Egészségünk szempontjából nagyon fontos, hogy 5-6 foknál ne legyen nagyobb különbség a külső és a belső hőmérséklet között", magyarázza Nagy Géza. A légkondicionálás akkor a leghatékonyabb, ha egy állandó hőmérsékletet állítunk be, teszi hozzá.

Mindezeket az előnyöket akkor élvezhetjük, ha a tucattermékek helyett inkább minőségi légkondicionáló berendezéseket szerelünk fel lakásunkba, irodánkban. Az Eskimo kft. a nemzetközileg piacvezető Daikin termékeket forgalmazza. Náluk megtalálható az Ururu Sarara modell, amely a márka csúcsterméke és a kereskedelemben nem is lehet hozzájutni. Szintén megtalálható a különlegesen elegáns dizájnú Emura, vagy a friss levegőt a beltérbe behozni képes Nexura is. Amennyiben pedig valaki az Eskimótól vásárol klímaberendezést, a cég szakemberei néhány napon belül fel is szerelik azokat. Szakértői szem kell ahhoz is, hogy a szoba, lakás, iroda melyik részére érdemes felszerelni a klímát, annak hatékonysága ugyanis nagymértékben függ annak elhelyezésétől is.

Az Eskimo az Ön rendelkezésére áll hétfőtől szombatig 8-16 óra között a 0261-765838-as, a 0371-107831-es vagy a 0728-924170-es telefonszámokon vagy személyesen az Amaci út 36 szám alatt található székhelyen. Keresse továbbá az Eskimót a 0261-765738-as faxszámon vagy az eskimo_sm@yahoo.com e-mail címen is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: